Шампионка по джу джицу учи момичета на самоотбрана + ВИДЕО

Шампионка по джу джицу учи момичета на самоотбрана + ВИДЕО

Джема Шийън основава програмата в началото на 2018 година

Златната медалистка по джу джицу от Панамериканските игри през 2016 г. Джема Шийън учи момичета и жени на самоотбрана.

Програмата на канадката, записала 5 победи и 1 загуба като ММА-боец, се казва „Момичета, които се бият“ и е втори шанс за самата нея. Джема, известна като Смаш, е считана за една от бъдещите звезди на UFC преди да претърпи сътресение на мозъка преди няколко години. Това я кара да преосмисли плановете си, особено след като е видяла отблизо как дългогодишна нейна приятелка и спаринг партньор се справя със сериозна травма на главата. Така се ражда идеята безкрайните часове, прекарани в тренировки по джу джицу, борба и кикбокс, да бъдат оползотворени като се трансформират в уроци по самоотбрана за момичета и жени.

Шийън основава „Момичета, които се бият“ в началото на 2018 г., като предлага еднодневни уъркшопи по самозащита, базирана на техники от ММА, както и седмични класове за тези, които искат да продължат развитието си в смесените бойни изкуства.

„Уъркшопите са изцяло за самозащита, показвам им как да се пазят от захвати, удари и сваляния на земята. Изглеждам като обикновено момиче, но дошлите на курса виждат, че съм и добър боец. И момичетата виждат, че и те могат да са такива. Все още съм достатъчно млада, за да могат да видят себе си в мен“, каза 24-годишната канадка.

Прочетете целия текст и вижте видео в материала на Boec.bg

0 Коментара
Още по темата