Ще се бие ли Кобрата за световната титла? Става ясно до две седмици

Ще се бие ли Кобрата за световната титла? Става ясно до две седмици

"Мина прекалено много време от последната официална защита", заяви Ивайло Гоцев

Кубрат Пулев ще гледа на живо следващия мач на Тайсън Фюри. Британската боксова звезда ще се бие тази събота в Лас Вегас срещу непобедения немски талант Том Шварц.
 
12-рундовата среща от тежка категория ще се проведе в казино „Ем Джи Ем Гранд". Очаква се Кобрата да получи място в близост до ринга. Българинът трябваше да се боксира на същата галавечер, но „Целувкагейт" и последвалото 6-месечно наказание провалиха плановете.
 
„Кубрат спазва предписанията на Калифорнийската атлетическа комисия - обясни пред „България днес" мениджърът на българина Ивайло Гоцев. - Ходи на курсове и дори ще говори пред студенти от университета в Лас Вегас на 18 юни. Лично легендарният промоутър Боб Аръм уреди това."

Пулев продължава да се готви в Меката на хазарта, където има доста богат избор от спаринг партньори.

„Много сме доволни от тренировките и резултатите", потвърди Ивайло Гоцев.

Кубрат запазва своята позиция на претендент номер едно за титлата на Международната боксова федерация. Той има претенции да се бие с новия шампион Анди Руис-младши (Мек), който сензационно нокаутира Антъни Джошуа (Анг) преди десетина дни.

„До 1-2 седмици ще стане ясно каква е ситуацията - обясни Гоцев. - Вече мина прекалено много време от последната официална защита на тази титла. В преговори сме с ръководството на Международната боксова федерация."

4 Коментара
Още по темата