Крушчич: Вечното дерби ЦСКА – Левски е най-красивото нещо в българския футбол

БГНЕС

"Готови сме, трябва да неутрализираме силните им страни", заяви треньорът на "червените"

Готови сме, трябва да неутрализираме силните им страни. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Милош Крушчич преди Вечното дерби с Левски тази събота, от 14:45 часа на Националния стадион “Васил Левски”.

„Предстои мач с Левски, с най-големият наш съперник. Това съперничество е най-красивото нещо в българския футбол и трябва винаги да е на здрави основания. Подхождаме към мача сериозно, уважаваме нашия съперник – най-важното е да се потрудим, да покажем нашите най-силни качества, да неутрализираме тези в съперника, които не са малко чрез нашата игра да покажем качествен футбол. Да бъдем интелигентни и умни, да постигнем един добър резултат. Мисля, че сме готови за мача – относно Раул Албентоса – не е тренирал няколко дни, още е под въпрос, едва ли ще се включи в игра. Настроението в отбора е добро. Този мач не е решаващ за моята съдба, всеки е“, започна сръбският специалист.

На пресконференцията присъстват и капитанът на армейците Петър Занев. „Не съм чел какво е казал Христо Янев, все пак опитът който имам, мачовете, които съм изиграл в кариерата си, това ме задължава да помагам на съотборниците си. Един отбор може да успее, да се бори за първите места, когато в съблекалнята има 25 лидера – един човек не може да реши дадено дерби, отборът е много важен“, сподели бранителят.

„Как ще играе Левски, това е тяхна работа – дали ще играе търпеливо, агресивно, това си е тяхно право. За нас е важно как ние ще се представим. Трябва да покажем нашите качества, да отговорим на тяхната агресивност с още по-голяма агресивност, със сърце, на умна глава – ако резултатът не е положителен, поне да сме дали всичко от себе си“, допълни още преди утрешното дерби Крушчич.

Двамата със Занев бяха запитани и относно назначението на Георги Кабаков и дали това ще се отрази на сблъсъка между „сини“ и „червени“. „Надявам се съдията да се справи, ще направим всичко възможно мачът да протече коректно, да няма провокации. И ние футболистите имаме важна роля в това съдиите да се справят добре – каквото зависи от нас като коректност, няма да има проблем, вече, разбира се, всичко в рамките на позволеното. Един отбор е толкова силен, колкото е силен противникът му“, каза Занев. „Играчите и треньорският щаб не се занимават с тези неща. Ние се занимаваме само с това, което зависи от нас – а именно как ще се представим на терена. Другите участници в мача ще се справят много добре“, допълни Крушчич.

„Този мач няма нужда от мотивация, всички разбират важността му. Както каза и треньорът мачът ще го решат детайлите и това кой ще направи повече грешки. Лично аз за себе си имам мотивация да се представя на ниво, защото в първото си дерби не можах да играя добре тъй като имах вирус. Този мач съм си обещал да се справя много по-добър начин. Надявам се още от първата минута да играем. Отборите срещу нас се затварят, до 50-60-та минута затварят пространствата, след това физически изнемогват и пред нас се отварят такива“, каза още централният защитник по повод срещата с Левски.

Крушчич завърши с това, че се надява на сериозна подкрепа от трибуните, като не изключи възможността Рафаел Енрике да помогне на „червените“ в събота. „Със сигурност Енрике тренира нормално без никакви проблеми и се надявам, че ще помогне и в мача с Левски – колко точно, тепърва предстои да разберем. Важно е играчите да стоят добре на терена без значение от схемата. Може да се каже, че това е най-големият мач в треньорската ми кариера, но не бих го определил извънредно по този начин. Аз съм уверен и убеден, че нашите фенове ще ни дадат голяма подкрепа, а нашата задача е винаги да дадем най-доброто от себе си. Трудно е да кажем с какво ще ги изненадаме, ще видим утре на терена“.

„Лично за феновете, те хората прекрасно разбират, гледат футбол, оценяват как отборът играе и се раздава. И ние футболистите с играта си на терена трябва да ги караме да идват на стадиона и да се увеличават, и разбира се, да не ги разочароваме и да ги караме да се срамуват“, каза още по темата Занев. Крушчич обяви, че концентрацията е само върху мача с Левски, когато бе запитан относно вероятността на „Българска армия“ да дойдат нови попълнения. /БГНЕС

0 Коментара
Още по темата