Розберг: Верстапен бе страхотен, но заслужаваше наказание

Розберг: Верстапен бе страхотен, но заслужаваше наказание

Нико не е съгласен с Мика Хакинен и смята, че холандецът е нарушил правилата

Въпреки страхотното състезание в Австрия, победното изпреварване на Макс Верстапен срещу Шарл Льоклер продължава да предизвиква спорове. 

Стюардите приеха инцидента между двамата за състезателен и потвърдиха победата на холандеца, а бившият световен шампион Мика Хакинен дори обяви, че е било срамно дори поставянето под въпрос на успеха. 

Първенецът на планетата за 2016-а Нико Розберг обаче, е на друго мнение и смята, че Верстапен е трябвало да бъде наказан, тъй като е изтласкал извън пистата съперника си. 

„Смятам, че Макс заслужаваше да спечели, тъй като бе страхотен. В същото време обаче съм на мнение, че трябваше да получи наказание, тъй като наруши правилата“ коментира Нико. 

„Според мен при победната си атака си той умишлено започна да завива по-късно, за да не остави място от външната страна, както бе при  първия опит да изпревари Льоклер, който контрира успешно. Знаеше, че този път не трябва да му оставя място и затова зави късно излизайки от обичайната си състезателна линия“ добави той.

„При това положение мисля, че трябваше да бъде наказан, което разбира се е неприятно, тъй като направи невероятно състезание и именно такива искаме да гледаме“ каза още Розберг. 

6 Коментара