От Мерцедес: Наказание за Льоклер щеше да предизвика бунтове

От Мерцедес: Наказание за Льоклер щеше да предизвика бунтове

Тото Волф все пак призна, че Скудерията са имали най-добрата кола в Италия

Наказание за Шарл Льоклер е щяло да предизвика „бунтове“ на Монца, обяви босът на Мерцедес Тото Волф. 

Така той намекна, че от ФИА се спестили санкция на младока, който атакуван от Люис Хамилтън, се защити доста твърдо, като почти избута световния шампион от пистата. 

Пилотът на Ферари се размина само с предупреждение и след това стигна до победата, хвърляйки в екстаз феновете и спирайки серията на Скудерията от 9 години без победа у дома. 

„Льоклер направи твърдо и брилянтно състезание, а и Ферари имаха най-силната кола тук. Ние опитахме всичко, но то се оказа недостатъчно. Мисля, че той малко премина границата, но дали би получил наказание за това точно на Монца? Ако това бе станало, сигурно щеше да се стигне до бунтове“ заяви Волф, като все пак призна отличната работа на младока. 

„Това е един от другите проблеми, които имаме. Искаме твърда борба, но въпросът е къде са границите. Той наистина избута Люис, но е факт, че те имаха най-добрата кола тук, така че заслужават поздравления. За тях е страхотно, че спечелиха, но и ние сме доволни от това, че пилотите ни се качиха на подиума“ добави той. 

5 Коментара