Ще има ли футбол? УЕФА и ФИФА се скараха

БГНЕС

Сериозна война се разгаря между двете организации

Сериозна война се разгаря между УЕФА и ФИФА. Ден след като от световната футболна асоциация обявиха, че преди септември футбол няма да се играе от евроцентралата им контрираха.

Шефът на медицинския департамент в УЕФА – Тим Майер потвърди, че в европейската централа се обмисля сериозно възможността за рестарта на сезон 2019/20.  От ФИФА говориха преди да стане официално обявлението от Франция, че първенството и мачовете там спират, като страната последва Нидерландия. Шефът на медиците във ФИФА Михел Дууг каза пред Sky Sports, че е невъзможно мачовете да се завърнат преди да бъде позволено да има социални контакти между хора.

Босът на УЕФА при лекарите Майер обаче сподели, че департамента в Европа работи екстремно много към опитите да върне играта. „В дискусиите ни всичко е свързано. Елитен футбол, здравето на играчите, мачовете и публичните прояви. Всички футболни федерации, които планират завръщане, ще трябва да направят важни протоколи за всички санитарни мерки. Най-важно е здравето на играчите и трябва да следваме препоръките. Ако всичко се спази с пълния ми респект към локалните организации, определено вече мислим за рестарта на футбола за сезон 2019/20”, каза Тим Майер от УЕФА, цитиран от Стандарт. 

6 Коментара
Още по темата