При децата: Левски срази ЦСКА с 5:0 в памет на Туньо

При децата: Левски срази ЦСКА с 5:0 в памет на Туньо

Спортната надпревара е в памет на Железния защитник

Левски спечели детския футболен турнир "Трифон Иванов", който се провежда за четвърта поредна година във Велико Търново по идея на кмета на града Даниел Панов. 

Спортната надпревара е в памет на Железния защитник, превърнал се във футболна легенда както на Старата столица, така и на България.

Във финалната среща на стадион "Ивайло" децата на Левски се срещнаха с вечния си съперник - ЦСКА. "Сините" категорично надделяха над "червените" с 5:0, а още на полувремето резултатът бе 3:0. На трето място останаха младите футболисти на Локомотив /Горна Оряховица/, след тях се подредиха Берое /Стара Загора/, Черноморец /Бургас/ и домакините от Етър. 

В церемонията по връчване на купите и медалите е участвал заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.  По традиция е връчена и индивидуалната награда за най-добър защитник на турнира. Статуетката с името на Трифон Иванов бе за Стоян Лазаров.

Детският футболен турнир в памет на Железния защитник е в категорията Футбол 9 - за деца, родени след 2008 година. Организатори са Община Велико Търново, Общинско предприятие "Спортни имоти и прояви" и Зоналният съвет на БФС.

10 Коментара