Левски има един голям проблем, ако го реши ще стане хегемон

Левски има един голям проблем, ако го реши ще стане хегемон

Това обяви изпълнителният директор на "сините" Павел Колев

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че най-големият проблем на Левски е самият Левски. Също така допълни, че сините не могат да наваксат за 8 месеца това, което Лудогорец гради 8 години. Но е категоричен, че ако феновете отново се обединят, Левски пак ще се превърне в хегемон.

“За да започнем да берем плодовете на това, което треньорите работят в момента, трябва да минат няколко години. Без значение дали ще сме ние, или някой друг. Въпросът е да се спазва посоката. Посоката е не само да възпитаваме добри футболисти, но и хора, които обичат този клуб. Какви ценности се съдържат в името на Левски".

"Това, от което съм най-много разочарован, е, че левскарската общност все още не е единна. Когато това се случи, мисля, че няма да има кой да ни спре. За съжаление, в момента не е така. Но от гледна точка на резултати и начин на игра се движим лека-полека в правилната посока".

"Разбира се и там има да подобряваме много неща, но за няколко месеца няма как да оправим всичко с магическа пръчка. Ако Левски е в борбата за титлата в момента, това се дължи на две неща: първо - на финансовата стабилност, която настъпи след януари тази година, и второ - че Левски е нещо уникално за България".

"Това е много повече от футболен клуб. Ако говорим за спортно-технически стойности, няма как да се опрем на Лудогорец към момента. Трябва да направим подобрения през зимната пауза, което е и нашата идея. Ако някой е очаквал, че за 8 месеца ще направим това, което Лудогорец направи за осем години, значи нищо не разбира от футбол".

"Но конкуренцията на другите отбори не ме притеснява. Най-големите проблеми на Левски са си самият Левски. Ако успеем да решим стъпка по стъпка нещата така, че първият отбор да изглежда малко по-добре, ако запазим този курс, по който е тръгнала школата, и може би най-важното - левскарската общност се обедини, няма да има кой да ни спре."

"И нищо чудно да станем свидетели на някакъв период на хегемония на Левски в България. Но тези условия трябва да се изпълнят. Иначе няма как да стане”, каза Павел Колев. 

 

10 Коментара
Още по темата