Батков: Очаквах Божков да постъпи като мен и да даде акциите на чист човек като Тити

Снимка: БГНЕС

"Доста съм разтревожен. Това, което стана вчера, много ме разочарова", заяви адвокатът

Бившият собственик на Левски Тодор Батков изрази разочарованието си от "сините" драми от вчера, свързани с акциите на клуба.

Адвокатът не скри, че е много разочарован от постъпката на Васил Божков, който реши да джироса акциите на премиера Бойко Борисов.

"Доста съм разтревожен. Това, което стана вчера, много ме разочарова. Очаквах г-н Божков да постъпи като мен преди няколко години, когато вече нямах възможност да издържам финансово клуба. Тогава аз просто предадох безвъзмездно акциите на новите акционери и продължих да обичам Левски. Очаквах Божков да даде акциите на Тити Папазов или на феновете. Имаше и вариант да ги прехвърли на самото дружество", заяви Батков пред bTV.

"Аз имах подобен случай през 2004 година след втората заповед, която забраняваше на г-н Чорни да влиза в България. Тогава той дълбоко се обиди и ми заяви, че се оттегля, като ми забрани да ползвам неговите финанси за Левски и поиска да дам акциите на тогавашния вътрешен министър Георги Петканов. Аз се опитах културно да му обясня, че това няма как да стане формално, а и никой няма право да постъпва така с Левски. Стигнахме до скандал, накрая казах, че аз ще взема акциите и няма да оставя Левски на произвола."

"Божков можеше да направи същото и да даде акциите на Тити Папазов, който е чист човек. В най-тежките ми месеци като президент на Левски именно Тити, без да го моля, изтегли влог от 95 000 евро на семейството си и ми ги даде кеш, за да ги използвам за Левски. Връщах му тези пари допреди две години", завърши Батков.

5 Коментара
Още по темата