Божков не е свикнал да му се отказва, Левски отива по дяволите

Снимка: БГНЕС

"Клубът е е заложник на икономически и политически интереси в един театър", заяви Степан Хиндлиян

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян отново коментира вчерашните действия на Васил Божков, който джироса акциите на клуба на премиера Бойко Борисов.

"Това е театър, който се случи с участието на авторитетен журналист и е доказателство на тезата на феновете на Левски, че клубът е заложник на икономически  и политически интереси. Това, което се случи вчера е потвърждение на тази теза“, започна Хиндлиян пред "Събуди се".

"Г-н Божков близо година имаше пренебрежение към публиката. Не идваше на мачове. В един момент, когато облаците над него се сгъстиха, каза, че няма лотария, няма Левски – за протест. Говорете с Борисов. Ние не изпълнихме волята му да излезем на улицата."

"С мирно шествие връщаш ли лотарията? Ако излезете на улицата – имате моята подкрепа. Пред Борисов ме нарече "подлога" заради начина, по който той ги вижда нещата. Не е свикнал да му се отказва."

"Не е важно какво се е случило, аз какъв съм бил наричан. Важното е оттук нататък какво се случва. Това не може да продължава. Има един вариант и той е следният, за да се скъса с този модел. Търговският закон дава право мажоритарният пакет да остане в клуба."

"Останалите акционери да свикат общо събрание, да изберат надзорен и управителен съвет, които на чисто да започнат да търсят спонсори по естествен начин. Когато Левски се менажира по правилен начин има притегателна сила. Който и да е собственик на Левски, да бъде така добър акциите да отидат в клуба. Най-голямата футболна емблема отива по дяволите."

"Трябва да съберем 1.5 милиона лева спешно, за да платим на едни футболисти, които паднаха с 4:0 от кипърски сервитьори през лятото. Затова казвам, че моделът е сбъркан“, завърши Хиндлиян.

14 Коментара
Още по темата