9,157 млрд. евро: Толкова струват звездите на световния футбол

9,157 млрд. евро: Толкова струват звездите на световния футбол

Най-добрите 100 състезатели в момента са оценявани на тази главозамайваща сума

Световният футбол отдавна достигна момента, в който трансферните суми за атлетите са съизмерими с някои от най-внушителните сделки на инвестиционния елит. Вече втора седмица официално се намира в разгара на трансферния прозорец из Европа и именно това ни накара да направим една бърза справка с пазарните оценки на най-нашумелите имена в спорта в момента.

Авторитетното издание CIES Football Observatory традиционно предлага някои от най-точните данни за футбола и именно по тази причина се доверяваме на неговата преценка за стойността на всяка една отделна футболна звезда наоколо.

На първо място в класацията към момента е 20-годишното дете-чудо на френския футбол Килиан Мбапе, чиято стойност се изчислява на 252 млн. евро. В хода на последните квалификации за европейското първенство нападателят на „петлите“ записа своя гол №100 на национално и клубно ниво. Подобен успех е присъщ наистина за най-талантливите футболисти в историята. Той влезе в „Клуб 100“ далеч по-бързо от легенди от ранга на Меси, Роналдо, Агуеро и Рууни. 

Следващ в класацията е голямата звезда на действащия европейски шампион Ливърпул – Мохамед Салах. Египтянинът е оценяван на 219,6 млн. евро, благодарение на поредицата от рекорди, които подобри през последните два сезона с екипа на „мърсисайдци“.

Рахим Стърлинг заема третата позиция с оценка в размер на 207,8 млн. евро. Крилото на английския национален отбор и Манчестър Сити израстна много през изминалите няколко години, за да може днес да гледаме на него, като на един от най-класните атлети на своето поколение.

Но кои места заемат големите звезди на световния футбол Лео Меси и Кристиано Роналдо? Отговорът можете да намерите в материала на Bloombergtv.bg

13 Коментара
Още по темата