Маркета е новото лице на чешкия тенис, ще спечели титла от Шлема

Маркета е новото лице на чешкия тенис, ще спечели титла от Шлема

"Зависи от нея дали ще стане голяма звезда", заяви легендата Мандликова

Маркета Вондроушова можеше да бъде първата чехкиня, която печели Откритото първенство на Франция по тенис, но не успя да намери сили и да се противопостави на австралийската Ашли Барти. Но нейното следващо постижение ще бъде именно да спечели турнир от Големия шлем, смята легендарната тенисистка Хана Мандликова.

Мандликова, която е шампионка на Ролан Гарос от 1981-а година, очаква Вондроушова да стане новото лице на чешкия тенис. На 19 години младата надежда обаче е далече от постиженията на Мандликова, която на нейната възраст печели Откритото първенство на Франция, но преди това вече е шампионка и от Аустреалиън Оупън.

"Определено мисля така. След Петра Квитова и Каролина Плишкова, Маркета е следващата, върху която трябва да се огледаме. Определено смятам, че съвсем скоро ще спечели турнир от Големия шлем", каза Мандликова.

Новата чешка надежда ще скочи до 16-о място в женската ранглиста на WТА утре.

"Винаги е добре, когато идва ново лице. И винаги е по-лесно. Все още си като бял лист, който тепърва ще се попълва. Но определено бъдещето е пред нея. А дали ще стане голяма звезда, постоянен фаворит, всичко зависи от нея", завърши 57-годишната Мандликова.

0 Коментара
Още по темата