Решават съдбата на Пламен Константинов днес

Решават съдбата на Пламен Константинов днес

БФВ ще се събере, за да разгледа бъдещето на селекционера

Събрание на Управителния съвет на БФВ днес ще определи бъдещето на Пламен Константинов начело на националния отбор. Източници на „Тема Спорт" разкриха, че е твърде вероятно в петъчния следобед ръководителите на родната волейфедерация да се съберат и да гласуват дали да бъде предложен нов договор на Гибона, или да се вземе решение България да има нов селекционер след 11-ото място на "домашното" световно първенство в партньорство с Италия.

Както е известно, контрактът на Константинов бе до края на Мондиал 2018 и след като тимът ни не успя да се класира за битките от Топ 6 на Апенините, броженията за смяна на наставника на Локомотив Новосибирск се засилиха. Ако подобно съвещание действително се състои днес, то първа и вероятно единствена точка от дневния ред ще бъде именно изборът със или без Пламен Константинов националният отбор да гони олимпийска квота за Игрите в Токио 2020. Скандалът с либерото Владислав Иванов, напуснал неочаквано лагера на лъвовете дни преди старта на световното, отвори отново темата за твърдия и чепат характер на Гибона и за неумението му да мели брашно с лидерите на тима.

Унинието в тима ни след пораженията от САЩ и Канада във втората групова фаза пък премина в съжаление за неучастието на редица опитни имена, начело с Матей Казийски и Цветан Соколов. Така нищо чудно мачът с Кленовите листа да се окаже последен за Константинов като селекционер на България. За 4 години и 3 месеца начело на лъвовете Гибона записа 35 победи и 43 загуби, като най-доброто постижение на тима в този период е четвъртото място на Европейското първенство в София през 2015 г.

0 Коментара
Още по темата