Отложиха с месец решението за Пламен Константинов

Отложиха с месец решението за Пламен Константинов

БФВ ще изчака и края на световното при дамите

Ръководството на Българската федерация по волейбол ще вземе решение относно това дали да предложи нов договор на Пламен Константинов да остане начело на националния ни тим в края на октомври. Вчера Управителният съвет на централата не се е събрал, но по информация на „Тема спорт" Гибона е имал разговори с хора от федерацията.


Те обаче не са били конкретно насочени към това дали ще продължи да води България и след Нова година. Членове на УС на БФВ съобщиха, че ще се съберат в края на октомври, когато вече ще изискат от двамата национални селекционери - Константинов и Иван Петков, отчет за свършената работа тази година и получените резултати, съответно от световните първенства за мъже и жени.

Мондиалът при дамите в Япония започна днес сутринта и ще приключи на 20 октомври. Едва след неговия край ще има и яснота по казуса за нов треньор в мъжкото направление. Не се очаква да има смяна на Петков при дамите предвид отличното представяне на лъвиците през лятото в Европейската лига и класирането за Лигата на нациите догодина.

Преди минути обаче България отстъпи с 0:3 от дамите на  Италия на старта на световното в Япония. 

0 Коментара
Още по темата
Още по темата