Пламен Константинов още се ядосва за Иран

Пламен Константинов още се ядосва за Иран

Дано утре бъде различно, пожела си треньорът на националите

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов не харесва представянето на "лъвовете" в двубоя с Иран от първата групова фаза на световния шампионат в България и Италия. Българите загубиха от иранците и завършиха на трето място в група "D" във Варна.

"Доволен съм от всички мачове, с изключение на този с Иран. Знаехме, че това е ключов двубой с пряк конкурент, ако оставим Полша да бъде една крачка пред всички. Може би точно това натежа, защото направихме много грешки в първите два гейма. Цяла година нямаме мач с 11 грешки в атака. Това направи голямата разлика. Имахме две възможности в четвъртия гейм, за да се върнем, но това ни струваше мача. Дано утре бъде различно", коментира Константинов пред медиите.

България има три победи и две поражения преди мачовете си с Иран, САЩ и Канада от втората групова фаза на Мондиал 2018. Срещите ще се играят в София.

"Ако останем с две загуби, е напълно реално да се класираме за финалите. Само Италия, Полша и САЩ са без нито едно поражение до момента. Всички отбори, с които ще се конкурираме за класиране във финалната фаза, са с по една или две загуби. С три победи от втората фаза е реално да се надяваме на класиране напред. Въпросът е дали може да ги постигнем. Важен е двубоят в петък. Ако спечелим утре, няма какво да губим срещу американците. Те са най-силни в нашия поток, но имаме нашите шансове", категоричен е специалистът.

Той коментира и разликите между българския отбор и световния шампион Полша.

"Това, което може да направи Полша, ние не може да го направим. Нямаме техните качества. Ние може да заложим на нашите силни страни и да се опитаме да напипаме техните слаби. Много е различно. Ако направим три победи, ще бъде над очакванията на всички, но не е невъзможно. На момчетата им липсва малко вяра. Точно вярата един към друг в някои по-тежки моменти. В отбора има нелош колектив, важно е да покажем психика. Когато играеш вкъщи, винаги има по-големи очаквания. Трябва да се научим да носим тази тежест. Трябва да се научим да използваме публиката. Ако не ни вървят нещата, публиката може и да натежи", добави Пламен Константинов.

Селекционерът се надява да използва Теодор Тодоров в предстоящите решителни мачове в петък, събота и неделя.

 

0 Коментара